Δημοσθένης Τσακαλάκης

 

1780616_746580508742184_6095302577097641108_n   Ο Δημοσθένης Τσακαλάκης  γεννήθηκε  στο Ηράκλειο Κρήτης το 1984 με καταγωγή απ την Νύβριτο (ορεινό χωριό της Μεσσαράς) και την Αγ. Γαλήνη. Από μικρός βίωνε την παράδοση και την ομορφιά της κρητικής μουσικής πολύ έντονα τόσο λόγω της καταγωγής του όσο και λόγω του πατέρα του Ναπολέων, που μεταξύ των άλλων έπαιζε επαγγελματικά λύρα.

Έτσι λοιπόν σε ηλικία 19 χρόνων και ενώ παράλληλα σπούδαζε στο ΤΕΙ Ηρακλείου, στο τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων, ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά λαούτο. Μέσα σε λίγα χρόνια έπαιξε στο πλευρό μερικών απ τους πιο σημαντικούς λυράριδες της εποχής μας όπως ο Ζαχαρίας Μελεσσανάκης, ο Κώστας Σαριδάκης, ο Νίκος Μανιουδάκης ,Αντώνη Μαζοκοπάκη, Θανάση Μαυρόκωστα  κ.α. Πέντε χρόνια μετά έκανε την πρώτη του μακροχρόνια συνεργασία με τον Γιώργη Μανωλιούδη ενώ σήμερα είναι συνεργάτες  με τον Πέτρο Μαρούλη.

Σήμερα ο Δημοσθένης Τσακαλάκης θεωρείται απ τους πολλά υποσχόμενους οργανοπαίχτες  και δεξιοτέχνες  της γενιάς του. Έχοντας γράψει ήδη τραγούδια για τον Πέτρο Μαρούλη και τον Αντρέα Μανωλαράκη ενώ γράφοντας τώρα και για τον Βασίλη Σταυρακάκη, μπορεί κανείς να πει ότι έχει να δώσει πολλά και ως συνθέτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *