Δημήτρης Ζωγραφάκης

zwgrafakis2O Δημήτρης Ζωγραφάκης κατάγεται από τη Μεσαρά Κρήτης, όπου ασχολήθηκε και πρώτη φόρα με την κιθάρα στην παραδοσιακή Κρητική μουσική. 

Συνεργάστηκε με σπουδαίους Κρητικούς καλλιτέχνες, όπως είναι ο Λεωνίδας Κλάδος, ο Μανώλης Αλεξάκης, ο Θανάσης Σκορδαλός, ο Μανώλης Καρπουζάκης και πολλούς ακόμα.

Πέραν του παραδοσιακού, συγχρόνως ασχολείται επαγγελματικά και με άλλα είδη μουσικής, δημιουργώντας δικά του κομμάτια, έντεχνου και ροκ χρώματος.

otan o ewrtas tha ginei dakriΑριθμεί δεκάδες συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές, ενώ το 2007 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική του δουλειά με τίτλο “Όταν ο έρωτας θα γίνει δάκρυ” με τις συμμετοχές του Νίκου Στρατάκη, Νίκου Μανιουδάκη και Μιχάλη Πετσάκη.


dimitris-zografakis-sti-mesi-tou-heimonaΑκολούθησε το άλμπουμ “Στη μέση του Χειμώνα..” με τις συμμετοχές του Βασίλη Παπακώνσταντίνου, Χρήστου Δάντη, Ψαραντώνη, Haig Yazdjian, Νίκου Μανιουδάκη, Μάνου Παπαδάκη και Κώστα Τυμπακιανακη.

 

Η αμέσως επόμενη δουλειά,  “Οι φωνές του λαούτου”, που διαθέτει παραδοσιακό χρώμα, περιλαμβάνει φωνές που ασχολούνται με το λαούτο. Αυτές είναι ο Νίκος Στρατάκης, ο Μιχάλης Πετσάκης, ο Γιώργος Μανωλάκης, ο Κώστας Καραντινός, ο Γρηγόρης Παραγιουδάκης, ο Ηλίας Σαββάκης και ο Γιώργος Νηστικάκης.