Γιάννης Βαμβουκάκης

vamvoukakis2Ο τραγουδιστής Γιάννης Βαμβουκάκης, γεννήθηκε στην Κρήτη το 1975, στο χωριό Κρουσώνα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Η επαγγελματική του ενασχόληση έχει να κάνει με το εμπόριο και η μεγάλη του αγάπη πέρα από την οικογένεια του, με το τραγούδι και την μουσική.

Έτσι πριν ακόμη τελειώσει την βασική του εκπαίδευση σαν μαθητής, άρχισε να μελετά μουσική και το παραδοσιακό όργανο της Κρήτης, το λαούτο. Με την βοήθεια και την καθοδήγηση σημαντικών μουσικοδιδασκάλων σε ηλικία 12 ετών άρχισε να παίζει και να μαθαίνει τον ρυθμό της κρητικής παράδοσης, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στα 13 του χρόνια σε τοπικό γλέντι, όπου καταχειροκροτήθηκε από τους ντόπιους με ενθουσιασμό.vamvoukakis3

Η αγάπη του για την καλλιτεχνική ζωή και την παράδοση του τόπου, τον οδηγούν μετά από μια σειρά μουσικές εμπειρίες στην δημιουργία του πρώτου προσωπικού δίσκου. Έτσι το 2002 “Στο άγγιγμα του φεγγαριού” αποτελεί το πρώτο μουσικό παιδί του Γιάννη Βαμβουκάκη στην προσωπική του δισκοθήκη και ταυτόχρονα το ερέθισμα για μεγαλύτερη ευθύνη στην μουσική του καριέρα.

Ο ίδιος επιλέγει να τραγουδά διάφορα κομμάτια που μιλούν στην ψυχή των ανθρώπων, αναδεικνύοντας έτσι το ταλέντο του και το εύρος του στις μουσικές γνώσεις. vamvoukakis4

Το δεύτερο προσωπικό του βήμα γίνεται το 2012, κυκλοφορώντας το νέο του δίσκο με τίτλο “Ερημίτες”, μια εξαιρετική δουλειά που θα τον κάνει να ξεχωρίσει για την ποιότητα και το ήθος του ως τραγουδιστής και μουσικός.

Το όνειρο όμως δεν σταματά εκεί. Και φέτος, το 2014, έρχεται να ταράξει τα νερά στον κόσμο της κρητικής μουσικής με μια νέα δουλειά που υπόσχεται να κατακτήσει τις καρδιές όλων.

“Νότες ψυχής” ή “Στην αγκαλιά του Νότου” είναι ο ομώνυμος τίτλος της ακυκλοφόρητης δουλειάς του μέσα στην οποία ο Γιάννης, πέρα από το τραγούδι και το λαούτο, φανερώνει και τις ικανότητες του ως συνθέτης, αναγκάζοντας τον να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά  τις απαιτήσεις του μουσικόφιλου λαού της Κρήτης και της Ελλάδος γενικότερα.